BOLU DAĞLARINDAN GELEN LEZZETLER

1-) BEBE TARHANA ÇORBASI
Malzemeler
- 2 Çorba kaşığı tarhana
- 1 Bardak ılık su
- 1 Bardak süt
- 2 kişilik
Hazırlanışı
2 kaşık tarhanayı bir bardak ılık suda,bir tencere içinde yarım saat bekletiniz .Yarım saat sonra ikinci bardak suyu da ilave ederek düşük ateşte karıştırarak kaynatınız. İstediğiniz kıvama ulaşınca tencereyi ocaktan alınız. Çorbayı hazırlarken ikinci bardak su yerine süt kullanırsanız hem daha lezzetli olur ,hem de çorba üzerine tereyağ ilave etmek zorunda kalmazsınız. Bebeğinize afiyet olsun.
2-) BİBERLİ TARHANA ÇORBASI
Malzemeler
- 2 Çorba kaşığı tarhana
- 1 Bardak ılık su
- 1 Bardak süt
- 2 kişilik
Hazırlanışı
2 kaşık tarhanayı bir bardak ılık suda,bir tencere içinde yarım saat bekletiniz .Yarım saat sonra ikinci bardak suyu da ilave ederek düşük ateşte karıştırarak kaynatınız. İstediğiniz kıvama ulaşınca tencereyi ocaktan alınız. Çorbayı hazırlarken ikinci bardak su yerine süt kullanırsanız hem daha lezzetli olur ,hem de çorba üzerine tereyağ ilave etmek zorunda kalmazsınız. Bebeğinize afiyet olsun.